Lótakarómosás és javítás


plakát2Lótakarók, textil alapú felszerelések (nyeregalátét, lábvédő, fásli) mosása, javítása.
A téli időszakban is aktív,  ,,dolgozó” lovak szakszerű ápolásához elengedhetetlen a lovak folyamatos takarása, különböző vastagságú, összetételű anyagból készült takarókkal. Ezek a takarók elkoszolódva a kórokozók melegágyai lehetnek, hamar kialakulhat a velük érintkező bőrfelületen gombás fertőzés, vagy bőrbetegség.
Tisztításuk nagy gondot jelent, hiszen senki sem rakja be szívesen otthoni mosógépébe a nehéz, lószőrrel teli alátéteket. A lótakarók esetében pedig méretük miatt esélyünk sincs arra, hogy egy átlagos háztartási mosógépbe be tudjuk tenni. A kézi mosás nagyon fárasztó és télen ipari méretű szárítógép nélkül gyakorlatilag lehetetlen megszárítani. A koszos, szőrrel teli, megkeményedett nyeregalátét szőrkopáshoz, később feltöréshez, vagy eleven sebhez vezethet közvetlenül a nyereg alatt, ami hosszas kényszerpihenő eredményez.
Ezenkívül meg kell említeni, hogy a lovak sajnos gyakran tesznek kárt ,,ruháikban” egy-egy kiadós hempergés, vagy vakarózás során, ezeket a szakadásokat, fesléseket, folytonossági hiányokat mosás után tiszta állapotukban egy varrógép és speciális tű, cérna segítségével  könnyen meg lehet javítani. Azt hiszem nem mi vagyunk az egyetlenek, akik álltunk már tanácstalanul tavasszal a lótakarók mellett és nem tudtuk hogyan is tudnánk kimosni és eltenni őket, a tisztítóban pedig természetesen nagyon csúnyán néztek a lószagú csomagra – mielőtt megmondták, hogy nem vállalják el…
Innen az ötlet a lótakaró-mosodára és hogy megkönnyítsük a tulajdonosok dolgát elmegyünk mi a takarókért, egyenesen az istállóból hozzuk el a koszos és oda is visszük vissza a tiszta holmikat.

Annyian kerestetek meg az elmúlt időszakban a lótakarómosással kapcsolatban, hogy úgy döntöttünk, ekkora érdeklődés mellett nem mondhatunk nemet senkinek. Így körutakat szervezünk, amik során összegyűjtjük a koszos lótakarókat – tehát nem kell elvinned sehová, egyenesen az istállóba megyünk érte. Majd kimosva, vagy ha szükséges kimosva és javítva egyenesen az istállótokba visszük is vissza. 

A 2020 évi körút időpontja:
június-július

Jelentkezés

Árlista:

  • Télitakaró – 2500 Ft

  • Átmeneti takaró – 2300 Ft

  • Polár takaró – 1700 Ft

  • Nyeregalátét – 600 ft

  • Kamásli szett (4db) – 1000 Ft

  • Fásli, fáslialátét, apróságok – 100 Ft/db

Javítás: 500-3000 Ft közt