Coca Z

20140408_154749DSC_9767-2
Ez a 2005 évi zangersheidei kanca 2013-ban érkezett hozzánk, meglehetősen rossz kondícióban.
Hamar kiderült, hogy fogproblémái vannak, néhány éles, tarajos túlnövés mellett egy törött fog is azonnali beavatkozást igényelt. Így közös életünket foghúzással és hosszas utókezeléssel kezdtük.
Coca Z hősiesen viselte a heteken át tartó tamponcserét, a foghely utókezelését és közben szépen beilleszkedett a mindennapjainkba. Egy rendkívül együttműködő, kedves, érzékeny lovat ismertünk meg benne.
Kedvenc képeinket az elmúlt évekből az alábbi albumban találjátok:  Coca Z

Couletto Couleur Rubin Cordalme Z
Grannuschka
Panarina Caletto l
Panam
Sazari Calvaro Z Caletto l
Rixa
Sazarina Sandro
Grazie

Az apja Couletto Simon Delestre nagydíjas lova volt (https://www.globalchampionstour.com/profiles/horses/3638/couletto/gallery/ )  , a Ludger Beerbaummal számos sikert elérő Couleur Rubin  fia.Az anyai oldalon szintén eredményes felmenőket találunk.
Calvaro Z és Sandro mindketten azok közé a mének közé tartoznak, akik nem csak sporteredményeikkel tűntek ki, de remek ugróörökítők is.
De a kancacsalád, amiből Coca Z származik legalább ennyire érdekes.
Sazarina csikói közül többen versenyeznek nemzetközi pályákon, vagy leszármazottaik által vannak ott képviselve. Pl Kannarino akit 100.000 euró feletti áron cserélt gazdát a PSI árverésen, az Andy Candinnel versenyző Lara Croft, vagy a mexikói színekben versenyző Barbaro, Markus Beerbaum Carbon nevű lova és Quinzo Z, Quidams Ruby Second Life Z, mind mind Sazarina nevéhez futnak vissza. (http://www.hippomundo.com/en/horses/pedigree/line/686811 )
Sazari csikói közt hasonlóan jó képességű egyedek találunk, például Coca Z egyik anyai féltestvére  a Balou du Rouet apaságú Be impressed (szabadonugró videó: https://www.youtube.com/watch?v=QW-7AqXvwbw ), de mi sem mutatná jobban a kanca tenyészértékebe vetett hitet, mint hogy évi 2-3 csikót is jegyeznek utána Európa különböző sportlófajtáiban.
A következő kanca az anyai oldalon Grazie. Csikói között találjuk a Dimenos l és Dimenos ll fedezőmének mellett a Meredith Michaels-Beerbaummal nemzetközi sikereket elérő Dimena-t.
Ugyanebből a kancacsaládból származik a Franke Sloothakkal világkupán szereplő Quifolio is.
Coca Z a 2016-os évben az MSLT törzskönyvébe felvételre került.
c c z20140408_155454DSC_9867-220140328_182603DSC_9370